€12,90
/ balenie
€10,75
bez DPH
Káva pochádzajúca z mikrolotu Las Hortensias v Nikarague s vyváženým telom a výraznou arómou. Chuť je svieža a šťavnatá, s tónmi karamelu, egrešov, rebarbory a hrozienok.
Táto výberová káva (specialty coffee) je spracovaná metódou natural anaerobic. Anaeróbny proces patrí medzi inovatívne postupy spracovania kávy a je časovo pomerne náročný, jeho výsledkom však môžu byť neuveriteľne zaujímavé chute kávy. Neporušené kávové čerešne sa umiestnia do nádob a utesnia na 48 až 72 hodín. Fermentujú bez kyslíka, čo im dodáva úplne nové rozmery chutí. Po fermentácii sa dužina odstráni a zrno sa úplne vysuší na slnku.
Táto špeciálna káva získala v minulosti vysoké umiestnenia v prestížnej súťaži Cup of Excelence. Jej majiteľka Ana Maria Albir je druhou generáciou, ktorá sa venuje od roku 1992 pestovaniu výnimočnej kávy na tejto malej farme. Mikrolot Las Hortensias sa nachádza uprostred oblasti Dipilto, jednej z najznámejších kávových oblastí Nikaraguy s vlastnou mikroklímou, ktorá je veľmi priaznivá pre produkciu špeciálnych káv. Unikátna kombinácia lokálnej pôdy, vody, fauny a flóry Dipilta dodáva káve vyrábanej v Las Hortensias jej autentický charakter. Majiteľka venuje osobitnú pozornosť ochrane životného prostredia v oblasti pestovania a na farme sa uplatňujú postupy udržateľnosti pri poskytovaní najvyššej možnej kvality.
—
Oblasť: Dipilto, Nueva Segovia
Nadmorská výška: 1200 - 1400 m n.m.
Odroda: arabica 100%
Odroda: Red Catuai
Spracovanie: natural anaerobic
Príprava: univerzálna
Stupeň praženia: omni roast
Chuťový profil: egreš, karamel, rebarbora, hrozienka